A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eltávolítják a Windows 2000 szcientológusok által írt részeit<br/>

Vágólapra másolva!
A Microsoft a német hatóságok nyomására eltávolítja a Windows 2000 német nyelvű változatából a Disk Defragmentert, mivel a segédprogramot egy olyan amerikai vállalat készítette, amelynek vezetője a szcientológiai egyház tagja.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás a Németországban egyre erősödő ellenérzés miatt döntött úgy, hogy kiveszi operációs rendszerének német változatából a merevlemezek optimalizálására használt szoftvert. A német kormányzat a közvéleménnyel egyetemben ugyanis attól tart, a szcientológusok által készített segédprogram veszélyezteti a számítógépes rendszerek biztonságát.

A kaliforniai Executive Software International cég vezetője, Craig Jensen elismerte, hogy tagja a szcientológiai egyháznak, azonban közölte, sem cége, sem pedig az tény, hogy fejlesztenek a Microsoftnak, nem hozható kapcsolatba az egyházzal.

Ugyanakkor Jensen élesen bírálta és intoleranciával vádolta a német hatóságokat. A vezető szerint Németország már eddig is bojkottálta azokat az amerikai filmeket és műalkotásokat, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a szcientológiához, mostantól azonban számítani lehet arra, hogy minden olyan amerikai terméket kitiltanak az országból, amelynek előállításában az egyház tagjai részt vesznek.

A szcientológiai egyház a huszadik század második felében jött létre, tanait egy amerikai sci-fi író, L. Ron Hubbard könyvei alapozták meg. Tagjai között politikusok mellett olyan ismert hírességek találhatóak, mint John Travolta vagy Tom Cruise.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!