Vágólapra másolva!
Letölthető az America Online és a Netscape első, közösen készített böngészőprogramjának végleges változata. A szoftver teljesen új weblap-megjelenítő modullal rendelkezik, amely a fejlesztők szerint túlmutat az Internet Explorer 5.5-ös változatán.
Vágólapra másolva!

A Netscape 6 lelkét a Gecko névre keresztelt motor jelenti, amely az egyes weboldalak megrajzolását (rendering) végzi. A modult a Netscape programozói a nyílt kód jegyében dolgozó Mozilla.org szakembereivel közösen készítették.

Az America Online jelenlétét is érezni lehet a szoftveren, ugyanis a Netscape minden eddiginél nagyobb mértékben támogatja az AOL-eléréssel rendelkező internetezők online életét.

Emellett a beépített levelezőprogram több postafiókot kezel párhuzamosan, a felhasználók pedig azonnali üzeneteket küldhetnek ismerőseiknek. Egy beépített speciális funkció révén a böngésző kapcsolatot tud létesíteni az otthonunkban található internetes eszközökkel.

A fejlesztők érezték az online tárolt adatok iránt növekvő igényeket, ezért szorosabbra fűzték a kapcsolatot a Netscape 6 és az Netcenter nevet viselő internetes szolgáltatás között. A felhasználók szinkronizálhatják a számítógépükön tárolt címjegyzéket és más adatokat az online elérhető adatbázissal, így bárhova mennek, azonosítójuk és jelszavuk ismeretében hozzáférnek a szükséges információkhoz.

A Netscape új szoftverétől azt várja, hogy visszahódítja a Microsoft szoftverét használók egy részét. Pontos számot nem lehet mondani, de úgy tűnik, az Internet Explorer a böngészők piacának legalább 60 százalékát uralja.

Kritikusok úgy vélik, a Netscape 6 riválisával összehasonlítva kevés újdonsággal szolgál. Többen mondták azt is, hogy még mindig találni hibákat az egyes weboldalak megjelenítésekor. A felhasználók az új Netscape legnagyobb hiányosságaként pedig a teljesen különálló grafikus felületet rótták fel, amely kissé kényelmetlen tűnik Windows operációs-rendszer alatt.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!