A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny

Ingyenes Opera böngésző - reklámcsíkkal<br/>

Vágólapra másolva!
Az Opera Software ingyenessé tette az új Opera 5.0 for Windowst, a cég népszerű internetes böngészőprogramját. Csakhogy az ingyenességnek ára van: a program beépített reklámcsíkokat jelenít meg a szörfözőknek. A vállalat egyúttal deklarálta, hogy kiásta a csatabárdot, és ismét meghirdette a már befejezettnek hitt böngésző-háborút.
Vágólapra másolva!

A már több mint másfélmillió felhasználóval rendelkező Operát régóta a "harmadik webböngésző" programként tartják nyilván az AOL tulajdonú Netscape Navigator és a Microsoft Internet Explorer mellett. A piacon megszerzett harmadik helyet úgy érték el, hogy a szoftvert pénzért árulták, ugyanakkor nem költöttek reklámra vagy egyéb marketing tevékenységre.

- Az Opera 5.0 webböngésző ingyenessé tételével felhasználóinknak kiváló internetes böngészési alternatívát tettünk könnyen elérhetővé, és ezzel együtt belecsöppentünk a "webbrowser-háború" kellős közepébe - nyilatkozta Jon S. von Tetzchner, az Opera Software cég elnöke. - Mostantól kezdve mindenkinek meg van a lehetősége, hogy megszerezze teljesen ingyen napjaink egyik legjobb webböngésző szoftverét.

Az Opera jelenlegi 5.0-s verziója egy több mint ötéves folyamatos fejlesztési periódus eredményeképpen jött létre. Ez idő alatt a készítők a minél gyorsabb oldalletöltési sebességre helyezték a hangsúlyt, de emellett a funkcionalitást is szem előtt tartották.

A szoftvert úgy sikerült csak ingyenessé tenni, hogy a felhasználónak állandóan egy reklámbannert kell nézniük internetezés közben. Egyébként az alaphelyzetben ingyenes, reklámbanneres browser 39 dollárért (12 ezer forint) tehető teljesen reklámmentessé.

- A reklámbanner egyáltalán nem fogja lassítani az Opera működését, és az internetes 'élmény' sem fog csökkenni ettől - mondta Hakon Lie, az Opera Software vezető technológusa. - A banner mérete kicsi, valamint mindössze hetente egyszer kell letölteni a friss reklámokat.

Az Opera 5.0-t a közeljövőben várhatóan a legtöbb számítástechnikai újság felteszi majd a CD-mellékletére, és a nagyobb weboldalakról is letölthető lesz.

(Prím-Online)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!