Az új Cyrix processzorok már 0,13 mikronos technológiával készülnek<br/>

Vágólapra másolva!
A tajvani VIA közölte, 2001-ben megjelenő Cyrix processzorai már a 0,13 mikronos technológiával dolgozó gyártósoron készülnek. A gyártó reményei szerint ezzel sikerül megelőznie két nagy riválisát, az AMD-t és az Intelt.
Vágólapra másolva!

Wenchi Chen, a tajvani félvezetőgyártó elnök-vezérigazgatója elmondta, az új gyártási technológia az olcsó Cyrix processzorok jövőjét jelenti, mivel ennek köszönhetően költségcsökkentés mellett jelentősen megnövelhető a lapkák teljesítménye.

A C5C kódnevet viselő, fejlesztés alatt álló modellek 733 MHz-es változatban fognak napvilágot látni. Az első Cyrix-szériát magasabb belső órajelet használó processzorok fogják követni, a VIA tervei szerint 867 MHz-es C5C lapkák is gyártásra kerülnek.

Érdemes megemlíteni, hogy nem a VIA az első, amely bejelentette a 0,13 mikronos gyártási technológia alkalmazását, hiszen az Intel és az AMD már korábban közölte az új technológiával kapcsolatos terveit. Ezek szerint az Intel 2001 őszén dobná piacra első 0,13 mikronos Pentium III-as processzorait, míg az AMD 2002 tavaszára tervezte az első, új gyártósoron készült Athlonok megjelenést.

A VIA ezzel szemben már jövő nyáron forgalomba szeretné hozni az első 0,13 mikronos technológiával készült Cyrixokat.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről