A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új Pocket PC üzletembereknek

Vágólapra másolva!
Bár a Microsoft csak október 4-én jelenteti meg a kézi számítógépek számára fejlesztett új operációs rendszerét, szeptember 6-án demonstrálta az új Pocket PC 2002 tudását. A bemutatón egyértelműen kiderült: az új generációs Pocket PC-t az üzletembereknek szánják.
Vágólapra másolva!

Ed Suwanjindar, a szoftveróriás termékmenedzsere szerint a Pocket PC 2002-vel a Microsoft egyértelműen a vállalati piac mellett tette le a garast. A cég úgy látja, ez a piac jelenti a legnagyobb lehetőséget a palmtopok számára, és a kézi számítógépek sikerének titka egyedül a vállalati felhasználók megnyerése lehet.

Az új szolgáltatások közül talán legfontosabb a VPN (virtual private networking), melynek segítségével a kézi számítógépről el lehet érni a vállalati szerveren tárolt adatokat. Egy másik újdonság lehetővé teszi, hogy informatikusok egy PC-t vagy szervert irányítsanak, tartsanak karban a mobil eszközről.

Ami a megjelenést illeti, az új operációs rendszer emlékeztet a szintén megjelenésre váró Windows XP-re.

A Pocket PC 2002 új követelményeket támaszt azokkal az eszközökkel szemben, amelyre telepítik. Kötelezővé vált egy ARM4-alapú processzor és flash memória, hogy a tárolt programokat frissíteni lehessen. Bővített funkciói miatt az új operációs rendszer több memóriát és nagyobb teljesítményű processzort igényel, ezért az eddig 200 dollárnál olcsóbb Pocket PC alapú eszközök ára 400-600 dollár közé fog emelkedni.

A Pocket PC jelenleg 10 százalékot mondhat magáénak a Palm OS által uralt piacból.

(c|net)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!