Versenytársat kap a Nokia zsebkonzolja

Vágólapra másolva!
Bár még meg sem jelent, máris versenytársat kapott a Nokia N-Gage elnevezésű, mobiltelefon-videojáték hibridje. Egy brit gyártó hasonló eszközt kíván piacra dobni az év vége tájékán.
Vágólapra másolva!

A finn Nokia még januárban jelentette be, hogy az idei év végén újfajta termékkel, egy mobiltelefonként is használható zsebkonzollal lép piacra, amely leginkább a Nintendo népszerű Game Boy játékaira hasonlít. Az N-Gage-hez memóriakártyákon tárolt játékokat lehet majd vásárolni, és a játékosok akár GPRS-internetkapcsolaton keresztül is összemérhetik vele tudásukat.

Forrás: ORIGOA brit TTPCom egy hasonló funkciókat kínáló hordozható játékgépet kíván piacra dobni a negyedik negyedévben. A társaság B'ngo névre hallgató terméke szintén használható lesz mobiltelefonként is. Az eszköz lelkét egy ARM7 processzor képezi, s a cég által fejlesztett Wireless Graphics Engine-ben, iletve C++-ban és Java-ban (J2ME) készített játékokat képes futtatni, amelyeket a belső memóriában, vagy CompactFlash memóriakártyán lehet az eszközbe juttatni. A B'ngo alapból fel lesz szerelve játékokkal, de a felhasználó új programokat is tölthet le rá majd GPRS-en keresztül.

A készülő Nokia N-Gage-hez hasonlóan a B'ngo is támogatja a Bluetooth rövid távú vezeték nélküli adatátviteli szabványt, amely révén lehetővé teszi, hogy az egymás közelében tartózkodó legfeljebb 8 játék használhasson multiplayer játékokat. Az eszköz 176x220 pixel felbontású színes LCD-vel és digitális fényképezőgéppel van felszerelve, 900/1800/1900 Mhz-es GSM hálózatokon működőképes, és többszólamú csengőhangokkal képes jelezni a beérkező hívásokat. A TTPCom tervei szerint később azonnali üzenetküldő szolgáltatást is kifejlesztenek majd a játékgéphez, amely várhatóan 200 euró körüli összegért lesz megvásárolható európai, észak-amerikai és ázsiai piacokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről