Highland Warriors

Vágólapra másolva!
A Data Becker és a Soft Enterprises egy újabb stratégiai játékot kínál fel számunkra, mely a történelem kútjából merít. A korszak ezúttal a középkor, a helyszín pedig a zordon skót felvidék.
Vágólapra másolva!

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO




Hogyha az egyjátékos küldetések mellett döntünk, akkor számos klán közül válogathatunk. Ezeket a klánokat fokozatosan mutatta be a kiadó a játék honlapján, és mindegyikük rendelkezik valamilyen különleges tulajdonsággal. Vannak, akik gyorsabban termelik meg a győzelemhez szükséges javakat, mások a diplomáciában, megint mások a harctéren tűnnek ki rátermettségükkel.

Az alapfelállás nem tér el a klasszikus stratégiai sémától, vagyis először nekiállunk a megfelelő nyersanyagok kitermelésének, majd felépítünk egy használható bázist, megkezdjük a katonák kiképzését, miközben különféle fejlesztésekkel igyekszünk elérni, hogy seregünk minél hatékonyabban szálljon szembe az ellenséggel. Eltérésként a szintet lépő parasztokat említhetjük: hogyha elég ideig termelték ki az öt nyersanyag - érc, kő, fa, élelem, arany - valamelyikét, akkor tapasztalati szinteket fognak lépni. A magasabb szintű paraszt gyorsabban dolgozik, míg végül mesterré válik. A mester szakosodhat csak egy nyersanyag termelésére, melyet minden eddiginél effektívebben fog megtenni.

Az évszakok folyamatosan változnak a játékban, és ez kihat a gazdálkodásunkra is. Télen, értelemszerűen nem ültethetünk mezőket, így nem arathatjuk le a gabonát sem. Ezt nem árt szem előtt tartanunk, és gondoskodnunk a kellő mennyiség elraktározásáról. Szerencsére "építhetünk" teheneket egy kis marék aranyért, melyek ugyan nem biztosítanak annyi élelmet, mint a mezők, de a telet ki lehet velük húzni.

Akár valamelyik törzset, akár az angolokat választjuk, minden oldalnak vannak egyedi egységei. Az angoloknak például nagyon erős a lovasságuk, melyet azonban nagyon drága összehozni, a skót klánoknak viszont elsősorban a gyalogsága tűnik ki. Minden törzsnek vannak varázshasználói is, legyenek azok akár sámánok, druidák, vagy mágusok. Sajnos az egységek tulajdonságairól nem kapunk információkat, így kénytelenek vagyunk vakon kipróbálni őket.

.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!