Codename: Panzers

Vágólapra másolva!
A nyulak és disznók háborújából, vagyis a SWINE-ból lehet ismerős a Stormregion fejlesztőcsapatának neve, kik most egy sokkal komolyabb témájú stratégiát, a második világháborút bemutató Codename: Panzerst készítik.
Vágólapra másolva!

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO





E missziókból összesen harminc darab kapott helyet a játékban, melyek a háború hat esztendejének lényegesebb eseményeire koncentrálnak. A harminc küldetés három kampányra oszlik. Az első missziósorozatban a németeket vezényeljük, akik Lengyelország elfoglalása után a Szovjetunió ellen vonulnak, a második kampányban a szovjetek szerepébe lépve vághatunk vissza a németeknek, míg a harmadik küldetéssorban a Normandiában partra szálló szövetségesek hadműveleteit vezényelhetjük.

Attól, hogy nem gyárthatunk egységeket, még ne gondoljuk, hogy a játék nem bővelkedik a különféle unitokban. Mintegy száz fajta egység áll rendelkezésünkre a küldetések során, a tankoktól a repülőkön át a gyalogságig. Utóbbi osztagokba szervezve fog szolgálni bennünket, az osztagok létszáma és hatótávolsága pedig a használt fegyvertől függ. A tankok ráadásul tényleg tankként viselkednek, vagyis képesek áthatolni kerítéseken, kidöntik a fákat és telefonpóznákat, a gyalogosokkal pedig, nos, azt teszik, mind a devastrator tank tett a Dune 2-ben.

Az ütközeteken sikeresen túlélő egységek tapasztalati pontokat kapnak, melyekkel növelhetők tulajdonságaik, mint például a fegyverek használatának sikeressége, valamint a hallás. Igen, jól tetszettek olvasni, hallást írtunk, mivel ez igen nagy szerepet kap a játékban. A legtöbb stratégiával ellentétben, a Codename: Panzersben a katonák nemcsak megláthatják az ellenséget, hanem meg is hallhatják. A veterán, vagyis magasabb szintű obsitosok ráadásul még azt is megmondják nekünk, hogy egészen pontosan milyen jármű próbál orvul ránk támadni Ezt eleinte nehéz lesz megszoknunk a stratégia kidolgozásánál, de kétségtelenül jó ötletnek hangzik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről