A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az európai internetezők többsége férfi

Vágólapra másolva!
Egy nemrég készült felmérés szerint az amerikai internetezők 51 százaléka nő, míg Európában egyelőre a férfiak vannak többségben a világháló használói között.
Vágólapra másolva!

A Nielsen NetRatings májusban készült felmérése szerint Európában az internetezők csupán 42 százaléka - 35 millió ember - nő, a világháló használóinak 58 százaléka férfi. Európa országai közül Svédországban és az Egyesült Királyságban a legmagasabb az internetező nők aránya, de még ezen két országban is 50 százalék alatt van.

Amerikában jóval kiegyenlítettebb a nemek megoszlása: a nethasználók 51 százaléka nő, 49 százalékuk férfi. Bár Európában a női internetezők száma növekedést mutat -idén májusban 1 százalékkal több nő használta a világhálót, mint 2002-ben -, a szakértők arra számítanak, hogy csupán 2010 tájékán egyenlítődik majd ki a nemek aránya az internetezők körében.

A Netsurvey Internetkutató Intézet 2002 szeptemberében végzett felmérése szerint Magyarországon közel 800 ezer nő internetezik, legtöbbjük életkora 18 és 29 év között van. A tavalyi adatok szerint a magyar férfiak 21, míg a nők 18 százaléka rendelkezik interneteléréssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!