A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb részletek a zseb-Playstationről

Vágólapra másolva!
A Sony Computer Entertainment (SCE) kedden újabb részleteket árult el a cég tervek szerint jövő év végén debütáló, hordozható játékkonzoljáról.
Vágólapra másolva!

A vállalat közlése szerint a majdan PSP (Playstation Portable) néven piacra kerülő eszköz támogatni fog egy vezeték nélküli hálózati szabványt, amelyen keresztül az egymás közelében tartózkodó felhasználók közös játékokban mérhetik össze tudásukat, illetve karaktereket tölthetnek le egymástól.

Konzolgépek linkjei a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/informatika/hardverek/konzolgepek/

Ken Kutaragi, a vállalat elnöke elmondta, a PSP belsejében két darab mikroprocesszor kap majd helyett, és egy fejlett 3D grafikus motorral szerelik majd fel az eszközt. A zsebkonzol számítási teljesítménye tízszer akkora lesz, mint az eredeti Playstationé - közölte Kutaragi. Az elnök azt is elmondta, hogy a PSP-be egy újfajta másolásvédelmi technológiát is beépítenek a játékfejlesztők szerzői jogainak védelme érdekében.

A video- és zenelejátszásra is alkalmas zsebkonzol első prototípusát jövő májusban, az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő E3 videojáték-kiállításon mutatja majd be a Sony. Bár a PSP pontos ára még nem ismert, elemzők várakozásai szerint az eszközt 19-30 ezer japán jenes (~35-60 ezer forint) összegért lehet majd megvásárolni, ami jóval felette van a hordozható játékgépek piacát uraló Nintendo Game Boy 12 500 jenes árának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!