Hamisítványok ellen indít harcot a Nokia

Vágólapra másolva!
A közelmúltban történt mobilakku-robbanások hatására a Nokia agresszív küzdelmet indít a mobiltelefonjaihoz árusított hamis kiegészítők visszaszorítása érdekében.
Vágólapra másolva!

A finn mobilgyártó csütörtökön egy nemzetközi konferenciahívás keretében ismertette a kézi készülékeihez árusított, hamisított akkumulátorok visszaszorításával kapcsolatos terveit. A téma aktualitását az adja, hogy az elmúlt hónapokban több Nokia készülék akkumulátora is felrobbant, sérüléseket okozva használóinak. Nemrégiben a Test-Aankoop belga fogyasztóvédelmi szervezet vizsgálatai során veszélyesnek mondta ki a Nokia eredeti akkumulátorait. A napokban a szervezet bejelentette, hogy tesztjeibe hiba csúszott, ugyanis az egyik eredetiként vizsgált akkumulátor valójában hamisítvány volt. A Test-Aankoop hamarosan újra elvégzi az akkumulátorok tesztelését eredeti Nokia akkumulátorokat használva, s ennek eredményeit publikálni fogja - derül ki a szervezet közleményéből.

A Nokia közlése szerint az elmúlt évben világszerte több mint 5 millió darab hamisított mobiltelefon-akkumulátort foglaltak le. A gyáró hamarosan agresszív hadjáratot indít a hamis, rossz minőségű termékek visszaszorítása érdekében - hangzott el a konferenciahíváson. Emellett a társaság honlapján is elérhetővé tesznek majd olyan információkat, melyek a fogyasztóknak nyújtanak segítséget a hamis mobilakkumulátorok felismeréséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!