A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Magyar Teleház Szövetség részt kíván venni a közösségi internet-hozzáférést nyújtó, úgynevezett eMagyarország pontok kiépítésében. Az informatikai tárca szerint erre közvetetten adott a lehetőség.
Vágólapra másolva!

A Magyar Teleház Szövetség Egyesület részt kíván venni az eMagyarország pontok üzemeltetésében - hangzott el pénteken az egyesület sajtótájékoztatóján. Balogh László társelnök ugyanakkor sérelmezte, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az informatikai pontok üzemeltetésére kiírt pályázatából kizárta a társadalmi alapon működő szervezeteket. Az egyesület kifogását levélben jelezte az informatikai miniszternek, ám felvetésére nem érkezett érdemi válasz eddig. Szakál Tibor, az egyesület másik társelnöke azt hangoztatta, hogy a Teleház Szövetség és az IHM között kötött együttműködési szerződés a partnerség erősítését tűzte ki célul. Ebbe az együttműködésbe a Teleház Szövetség képviselői szerint mindenképpen bele kell hogy tartozzon az eMagyarország pontok működtetésében való részvétel is. Ezért szerintük a civil szervezeteknek pályázati lehetőséget kell kapniuk az 1,6 milliárd forintos fejlesztésben való részvételre.

eMagyarország

A szaktárca 2003-2004-ben 1,6 milliárd forintot fodít azon szervezetek és intézmények támogatására, amelyek már működtetnek közösségi internet-hozzáférési helyeket vagy vállalják új közösségi internet-hozzáférést biztosító pontok létrehozását és eMagyarország pontként történő működtetését. A támogatás pályázható.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a múlt héten a szövetség és az IHM között egyeztetés történt, ám a Mohácsi Béla helyettes államtitkárral folytatott megbeszélésen a pályázat ügyében nem történt előrelépés. Balogh László társelnök utalt arra, hogy az egyeztetés során olyan információkhoz jutott, hogy a civil szervezeteket továbbra sem kívánják bevonni a pályázatba. Arra a kérdésre, hogy megkötötték-e már az IHM-mel a szerződést, amely 300 teleház számára tenné lehetővé az eMagyarország pontok működtetésében való részvételt állami forrás - 150 millió forint - felhasználásával a teleházas Balogh László elmondta: csütörtökön este érkezett egy fax az IHM-ből, amelyben a minisztérium utal arra, hogy a szóban forgó szerződés aláírásától nem zárkózik el.

Az informatikai tárca pénteki közleménye szerint az eMagyarország pontok elsősorban közintézményekben, vagyis önkormányzatoknál, könyvtárakban, művelődési házakban létesülnek, ezért csak közintézmények pályázhatnak. Ugyanakkor a pályázatban lehetőség van arra is, hogy közintézményekkel együtt civil szervezetek, például teleházak pályázzanak.

MTI-[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!