Vágólapra másolva!
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a vezető mobilszolgáltatókat arra szólította fel, hogy új módszertan alapján állapítsák meg összekapcsolási díjaikat. A lépéstől a verseny élénkülését várják.
Vágólapra másolva!

A Hírközlési Felügyelet (HíF) helyébe lépett NHH tanácsa határozatban szólította fel a Westelt és a Pannon GSM-et, hogy az új elektronikus hírközlési törvénnyel összhangban, az összekapcsolási piacon jelentős piaci erejű nek minősített szolgáltatóként az úgynevezett "hosszú távú előremutató különbözeti költségek" módszertana alapján tegyék meg javaslatukat összekapcsolási díjaikra.

A hatóság közleménye szerint az új díjak várhatóan 2004 májusában lépnek hatályba, s a várhatóan kisebb összekapcsolási díjak erősíthetik a vezetékes és mobil szolgáltatók közötti versenyt. Az elektronikus hírközlési törvény értelmében az idén január elsejével a Hírközlési Felügyelet helyébe lépett NHH tanácsa egy másik határozatával a jogelőd hírközlési döntőbizottság decemberi határozatait bírálta felül, illetve pontosította.

A technikai természetű módosítás lényege, hogy a számhordozhatóságért kérhető díjat ISDN2 és ISDN3 központok esetén számblokkonként, s nem telefonszámonként lehet felszámolni a jogosult szolgáltató részére. A döntés megkönnyíti a számhordozhatóság elterjedését, s egyúttal bővíti új szolgáltatók piacra lépési esélyeit - olvasható az NHH közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!