FBI-matrica kerül a CD-kre és DVD-kre

Vágólapra másolva!
Az FBI csütörtökön bejelentette, hogy a jövőben számos szoftvergyártóval, filmstúdióval és zenei kiadóval kíván együttműködni annak érdekében, hogy visszaszorítsák a szerzői jogokat érő sorozatos törvénysértéseket.
Vágólapra másolva!

Az együttműködés keretein belül a szövetségi nyomozóiroda engedélyt ad nevének és logójának CD-ken, DVD-ken és egyéb digitális adathordozókon történő felhasználására az Egyesült Államokban. Az akció célja, hogy a logó és az iroda nevével fémjelzett figyelmeztető szöveg használatával elrettentsék az embereket az illegális másolatok készítésétől. Az FBI hivatalnokainak elmondása szerint az akció egy hirtelen ötlet eredményeképp pattant ki az ügynökség virtuális bűnmegelőzési csoportjának fejéből. - Ez az akció figyelmeztetésként szolgál mindazoknak, akik ellopják mások szellemi termékeit. Az FBI a jövőben aktívan fel kíván lépni ezek ellen az elkövetők ellen, és ha szükséges, bíróság elé állítja őket - mondta Jana Monroe, a nyomozóiroda egyik alosztályának vezetője.

Az Egyesült Államokban a jogosulatlan felhasználást és terjesztést a törvény akár 5 év szabadságvesztéssel és 250 ezer dollár pénzbírsággal is sújthatja. Becslések szerint az amerikai szoftvergyártó cégek 12 milliárd a zeneipar 4,6 milliárd, a filmipar pedig 3,5 milliárd dolláros veszteséget szenved el évente világszerte a szerzői jogok sárba tiprásának következtében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről