Újabb botrány-gyanús játék készül

Vágólapra másolva!
Az Exileworks jóvoltából az év vége felé egy újabb játékkal lehetünk "gazdagabbak", melyben állatokra vadászhatunk. A Poacherben ráadásul nem is akármilyen vadakat ejthetünk el, hanem veszélyeztetett állatokat kaphatunk puskavégre, ezzel kivívva minden környezetvédő szervezet ellenszenvét.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Televíziós csatornák, sajtóorgánumok, kiadványok és számos egyéb fórum próbálja meg felhívni figyelmünket arra, hogy naponta hány állatfaj tűnik el véglegesen bolygónk felszínéről. Nemcsak a rovarvilág, vagy az óceánok mélyének lakói kerülnek végveszélybe, hanem olyan közismert fajok is, mint a tigrisek, bálnák, gorillák, vagy elefántok. E mindenképpen pozitív, ámde szinte hiábavaló kampány ismeretében igencsak meglepődik az ember, ha egy olyan játékról hall, melyben a fent felsorolt állatokat nem megvédeni, hanem levadászni kell.
Már pedig az Exileworks "játéka", a Poacher pont e védett állatokat akarja kilövetni a játékosokkal, akik a trófeák eladásával még hatékonyabb fegyverekre, és felszerelési tárgyakra tehetnek szert. A vadászatok során mind a dél-amerikai őserdőkbe, mind Afrika szavannáira, mind Oroszország jégmezőire ellátogathatunk jelen esetben természetkárosító orvvadászként. Ehhez igazán nincs mit hozzáfűzni. Talán csak annyit, hogy elképesztő, hogy egyes cégek mit megtesznek a népszerűségért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!