Symbian: internetes szoftver mobil eszközökbe

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Symbian fejlesztői konferenciáján a két cég azt ígérte, hogy az üzleti ügyfelek oly módon is képesek lesznek dolgozni az adatokkal, ha közben nem áll fent folyamatos hálózati kapcsolat. Az IBM az adatok biztonságát és megbízhatóságát garantáló szoftvert adja a közös vállalkozáshoz.

Ugyanezen az eseményen a Lexicus, a Motorola egyik divíziója egy iTAP névre keresztelt szoftvert mutatott be, amely feleslegessé teszi a billentyűzet használatát: a mobil eszközök tulajdonosai beszéddel vagy kázírással is utasításokat adhatnak vele a készülékeiknek.

A bejelentett alkalmazások segítségével a fejlesztők az EPOC operációs rendszert használó eszközök számára készíthetnek szoftvert.

Bill Gates, a Microsoft elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy szoftverbirodalmára a Symbian jelenti a legnagyobb veszélyt. A mobileszközöket gyártó cégek (Nokia, Ericsson, Motorola, Matsushita) által létrehozott konzorcium fejlesztői konferenciája párhuzamosan zajlik a Windows 2000 premierje köré szervezett rendezvénysorozattal.

Az 1998-ban 130 fővel indult Symbian ma 10 országban 500 alkalmazottat, és 22 ezer regisztrált fejlesztőt számlál.

(Wired)

Ajánló:

A fejlesztői konferencia és kiállítás honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!