Weboldalak egy karórában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A weboldalakat a Sega internetkapcsolatra képes Dreamcast konzoljának segítségével lehet eltárolni az Access nevű karórában. A gyártók szerint néhány héten belül a piacra kerül a Swatch új modellje, az ára 150 és 180 dollár között lesz. A Swatch reményei szerint 2001 márciusáig 16 millió darabot fognak eladni belőle.

Az Accesst azonban nem csak a Dreamcast tulajdonosoknak ajánlják, a Segával kötött szövetség csupán az első lépés a Swatch új technológiájának bevezetésére. Felhasználási területe sokféle lehet, hiszen az Access tömegközlekedésben használatos bérleteket, rendezvényekre belépést jogosító jegyeket is tárolhat.

A Swatch már az elmúlt évben piacra dobott speciális modelleket. A gyártó először a síelők élet kívánta megkönnyíteni azzal, hogy a síliftekhez elektronikus azonosító rendszert dolgozott ki. A következő lépés egy olyan karóra volt, amelynek viselője gyorsan és egyszerűen ellenőrizni tudta, érkezett-e e-mail postafiókjába üzenet. Az új Access model azonban jóval több elődjeinél: az élet szinte bármely területén felhasználható.

(Newsbytes)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!