Mussolini: vírusokkal a pedofil honlapok ellen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színésznőként is ismert képviselőnő
a parlament előtt

A balközép koalíció pártjainak hívei élesen elutasították ezt az indítványt, nem azért - mint mondták -, mert nem akarnák maguk is eltüntetni a komputerek képernyőiről ezeket a szörnyűségeket, hanem pusztán azért, mert Mussolini képviselőtársuk ötlete komolytalan. Az érvényben lévő törvények értelmében ugyanis a vírussal való fertőzés eleve bűncselekménynek számít, így maga a hatóság sem követhet el bűntettet azzal az indokkal, hogy úgymond nemes célból teszi.

A bizottsági ülésen jelen volt az egyik illetékes rendőrparancsnok is, aki felhívta a figyelmet az elgondolás technikai hiábavalóságára. Ha ugyanis el lehetne tüntetni a weboldalakról a képek, a megoldás ideiglenes lenne, hiszen a képek tulajdonosa a saját archívumából bármikor újra felteheti azokat az internetre - mondta a rendőri illetékes.

Élesebben fogalmazott a sajtónak két neves olasz szakember, aki "elképesztő hülyeségnek" minősítette Alessandra Mussolini ötletét, szerintük a képviselő ebben a témában "mélységesen tudatlan". A szakemberek felhívják a figyelmet: egy vírus nem képes megfertőzni egy webhelyet, csak a felhasználó gépét. Az internet csak "közlekedési eszköz", azon csupán "átutazik" az anyag, a komputerhasználó letölti azt a vírussal együtt.

A balközép honatyák azt vetik az AN-politikus szemére, hogy e légből kapott ötletet csak politikai propaganda céljára kívánja felhasználni, ahelyett, hogy komoly javaslatokkal próbálná segíteni a pedofilellenes küzdelmet. Ezekben a napokban ráadásul az olasz közvéleményt alaposan megrázta az a hatalmas kiterjedésű razziahullám, amely több személy letartóztatásához vezetett. Egy oroszországi központú nemzetközi pedofilszervezet itáliai ügynökeiről van szó, akik a világhálón terjesztett botrányos képeket, filmeket videokazettákon, papírfotókon, CD-lemezeken terjesztették olasz földön.

Itáliában további 1700 ember ellen folyik vizsgálat, és ötezer felhasználót tartanak megfigyelés alatt. A nápolyi rendőrség akcióját azonban - panaszolják Itáliában - nem kísérte hasonló erejű, párhuzamos rendőri intézkedés Moszkvában. Róma hiába kérte a bűnszervezet vezetőjének, Valerij Kuznyecovnak az őrizetbe vételét, a maffiafőnök továbbra is szabadlábon van, sőt, szabályszerűen froclizza az olasz igazságügyi szerveket. Kuznyecov "megüzente" Paolo Fortuna illetékes államügyésznek, hogy a továbbiakban ingyenesen ömleszti a világhálóra a pedofil képeket és filmeket.

(MTI)

Ajánló:

Alessandra Mussolini filmográfiája

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről