Bluetooth-interfészt jelentet meg a Palm

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A lépés sokat lendíthet a Bluetooth elterjedésén, a legtöbb gyártó ugyanis még mindig nem döntötte el véglegesen, melyik vezeték nélküli kommunikációs szabvány mellett teszi le a voksot. A Palm a kiegészítő megjelentetésével egyértelműen kifejezte a szándékát, és azt reméli, hogy ezzel sikerül eloszlatni a bizonytalanságot, valamint szaporítania a Bluetooth-t támogató vállalatok körét.

Az aprócska chip legnagyobb ellenfele a wi-fi néven ismerté vált szabvány, amely a Bluetooth-hoz hasonlóan rádiókapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat a számítógépek, a mobiltelefonok és más készülékek között. Míg azonban a wi-fit kifejezetten a személyi számítógépekhez fejlesztették, addig a Bluetooth eleve a mobileszközökhöz készült: nemcsak méretében kisebb, de kevesebbet is fogyaszt.

A notebookoknak köszönhetően a wi-fi azonban háromszor elterjedtebb társánál. Jelenleg körülbelül száz olyan készülék, illetve kiegészítő vásárolható meg, amely támogatja az előbbi szabványt.

A Palm által bemutatott kártya idén ősszel kerül a boltokba, és csak az m500, valamint az m505-ös kéziszámítógépekhez illeszthető. A Bluetooth-interfész ára 150 dollár lesz.

(Associated Press)

Ajánló:

Korábban:

A Nokia bejelentette, hogy az elkövetkező három évben 100 millió darabot szeretne értékesíteni új, Java programok futtatására alkalmas mobiltelefonjaiból

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!