A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szűkül az országok közti digitális szakadék

Vágólapra másolva!
Gyorsan szűkül a világ szegény és gazdag országai közötti digitális szakadék, a fejlődő országok a korábbinál dinamikusabban fejlődnek az internetes technológiák terén - derül ki a Világbank jelentéséből.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi pénzintézet tanulmánya szerint a fejlődő országok a korábbinál lényegesen gyorsabban eredtek a fejlett országok után ezen a téren. A Világbank optimista jelentése szerint ma a világ lakosainak fele rendelkezik vezetékes telefonnal, 77 százaléka pedig valamilyen mobilcég ügyfele. Ez már meghaladja az ENSZ 2015-ös célkitűzését is.

A New York-i székhelyű világszervezet reméli, hogy a távközlés fejlődése és az internet terjedése enyhíti majd a szegénységet, de változatlanul úgy látja: a fejlődő országoknak szükségük van anyagi segítségre a technológiai felzárkózáshoz. Ennek érdekében névlegesen már létezik a Digitális Szolidaritási Alap, amelybe a technológiai cégek fizethetik be bruttó bevételeik 1 százalékát. Az összegyűlt pénz 60 százalékát a harmadik világ országaiban, 30 százalékát a felzárkózó országokban, míg tizedét a fejlett államokban közösségépítő technológiai programokra fordítják majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!