A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csak jó hírt közöl egy új amerikai hírportál

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb egy internetes hírportál, amely kizárólag kellemes eseményekkel hajlandó foglalkozni.
Vágólapra másolva!

A texasi Austinban működő HappyNews.com című hírportált a PageWise Inc. nevű cég hozta létre. Vezetője, bizonyos Byron Reese szerint ugyanis a sajtó, a televízió csak a negatív hírekre koncentrál, s ezáltal eltorzítja napjaink valóságát. Az embereknek viszont szükségük van egy menedékre a média által közvetített "kellemetlenségek" elől, s ezt a célt szolgálja a HappyNews.

A hírportál részben az Associated Press hírügynökség anyagaira támaszkodik, részben pedig 150 saját tudósítójának riportjait használja. Naponta átlagosan negyven, gondosan válogatott hírt közölnek, kirostálva azokat, amelyek a HappyNews százezres olvasótáborának nemtetszését válthatná ki.

A HappyNews teljes mértékben mellőzi a napi politikát, s ha foglalkozik is az iraki eseményekkel, legfeljebb az amerikai katonák hálaadás napi ünnepségének bemutatására szorítkozik. A hírportál mindenekelőtt tudományos és kulturális újdonságokkal foglalkozik, s tág teret biztosít az orvostudománynak, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseknek.

A honlapon külön rovatot szentelnek a hősöknek, amelyben legutóbb helyet kapott az a két amerikai katona, akik Etiópiában egy gepárdkölyök életét mentették meg. A HappyLiving, vagyis a boldog élet rovata mindenfajta gyakorlati tanácsokkal szolgál. A HappyNews, amennyire lehet, mellőzi a sportot is, mivel a versenyeken csak keveseknek adatik meg a győzelem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!