Ma ünnepelhetjük rendszergazdáinkat

Vágólapra másolva!
Július utolsó péntekén gondoljunk egy napig azokra, akik nélkül elépzelhetetlen lenne, hogy zavartalanul szerkesztgessük Excel-tábláinkat, írogassuk e-mailjeinket vagy töltögessük le kedvenc zenéinket.
Vágólapra másolva!

A www.sysadminday.com weboldal hatodik éve fáradozik azon, hogy egy napig ne csak akkor jussanak eszünkbe a rendszergazdák, amikor eldugul a postaládánk a levélszeméttől vagy percenként hibaüzenetekkel küld el minket a számítógép melegebb éghajlatra, és kétségbesetten próbáljuk a hálózat működése felett őrködő adminisztrátornak elmagyarázni, mi a bajunk tulajdonképpen.

A kezdeményezés "hivatalos" weboldala szerint július utolsó péntekjén ünnepeltnek számít minden számítógép és hálózati adminisztrátor, webmester, a telefonközpontok és levelezőrendszerek üzemeltetői, valamint az adatbázis-adminisztrátorok és rendszerprogramozók. A honlap ötleteket ad arra is, mivel illik meglepni rendszergazdáinkat. A szervezők szerint az a legkevesebb, hogy küldünk nekik egy köszönőlevelet, de megajándékozhatjuk őket különleges ajándékokkal is.

Az ünnepnap etikettje

Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy ilyenkor nem illik a raktárban porosodó repikészletből előásott céglogós golyóstollal vagy bögrével letudni a dolgot. Rendszergazdáink valószínűleg jobban örülnének például egy tálca jéghideg üdítőnek, egy hatalmas (lehetőleg házi sütésű) csokitortának vagy akár valami olyan kedves kis apróságnak, mint egy nagyképernyős plazmatévé vagy egy házimozi-rendszer.

Még nem késő elküldeni a köszöntőlevelet, megvenni az ajándékot vagy megszervezni az esti bulit. Ezzel talán elkerülhetjük, hogy kedves, szimpatikus rendszergazdánk virtuális magányában olyan elvetemült szörnyeteggé változzon, mint az interneten már klasszikussá vált elbeszélés pokoli operátora.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről