Ingyen Vista járhat az új PC-khez év végén

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített sajtóértesülések szerint az év végén vásárolt windowsos PC-khez olyan kuponok járnak majd, amelyeket ingyen vagy olcsóbban lehet jövőre Vistára váltani.
Vágólapra másolva!

Ingyen vagy olcsóbban válthatnak majd Windows Vistára azok, akik idén év végén XP-vel vesznek olyan számítógépet, mely alkalmas az új operációs rendszer, a Vista futtatására - adta hírül a BetaNews hírportál meg nem erősített sajtóinformációkra hivatkozva. A hírek szerint az október 28-a után megvásárolt PC-khez jár majd egy kupon, amellyel 2007. március 15-ig lehet upgrade-elni a géphez vásárolt operációs rendszert a Vista januári megjelenése után.

A kuponos akció tervéről megkérdeztük a redmondi szoftvercég hazai képviseletét, de cég egyelőre ugyanazt válaszolta, mint ami külföldi hírekben is olvasható: a Microsoft partnereivel közösen dolgozik az ajánlat kidolgozásán, és további információt nem tudnak megerősíteni. Ha a nemzetközi sajtóban keringő hírek igaznak bizonyulnak, akkor az upgrade ára a meglévő Windows-változattól függ: az XP Professional, Tablet PC és 64 bites változatához ingyen jár majd a Vistára való bővítés lehetősége.

Az XP Home felhasználóinak az előzetes információk szerint 49 vagy 79 dollárt (körülbelül 10 vagy 17 ezer forintot) kell majd fizetniük attól függően, hogy a Vista Home Basic vagy Premium változatára szeretnének váltani. Az eddigi hírek nem említik az XP Media Center változatáról való bővítés lehetőségét.

Négyféle Vista-címke lesz a gépeken

A Microsoft részéről érthető lépés lenne az upgrade-akció elindítása, hiszen a Windows Vista megjelenésének jövő januárra való tolódásával várható volt, hogy a cég sok olyan vásárlótól esik el, akik a karácsonyi szezonban vesznek új számítógépet maguknak. Az operációs rendszer fejlesztése mindenesetre utolsó szakaszába lépett, és a gyártó megerősítette, hogy nem lesz több csúszás, és januárban a boltokba kerül a Vista.

Aki pedig biztos szeretne lenni abban, hogy az új Windows futtatásához megfelelő számítógépet vásárol, az a szoftver megjelenése előtt kétféle címkét kell, hogy keressen a boltokban lévő gépeken:

  • A Windows Vista Capable felirat jelzi majd, hogy a PC-n elfut majd a Windows Vista legegyszerűbb, Home Basic változata;
  • A Windows Vista Premium Ready felirat pedig arról árulkodik, hogy a konfiguráció a nagyobb tudású verziók (például a Home Premium) futtatására, és az új vizuális elemek (átlátszó ablakok, 3D-s hatások) megjelenítésére is képes.

A termékbejelentés után - tehát mikor már Windows Vistával előtelepítve szállítanak majd gépeket - két új logó is megjelenik:

  • A Windows Vista Basic jelzi majd a Home Basic,
  • a Windows Vista logo pedig a nagyobb tudású Vista-változat használatára alkalmas konfigurációkat.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről