A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagy felbontású minikamera a Casiótól

Vágólapra másolva!
Leleplezték a Casio új csúcsmodelljét, a 12 megapixeles Exilim EX-Z1200-at. A képstabilizátoros, háromszoros zoomátfogású masina érdekessége, hogy szélesvásznú kijelzőt kapott, és akár manuálisan is állítható rajta az expozíció.
Vágólapra másolva!

A japán vállalat új kompakt fényképezője már a második tizenkét millió pixeles modell, amelyet a héten mutatnak be. A Panasonic Lumix FX100-hoz hasonlóan a Casio fényképezőgépe is kapott képstabilizátort, bár ez feltehetőleg kevésbé hatékony, hiszen nem objektívbe épített változat, hanem CCD-mozgatásos típus.

A nagy felbontású képérzékelőre egy háromszoros zoomos objektív juttatja a fényt. Ennek az objektívnek az átfogása teljesen szokványosnak mondható, hiszen kisfilmes értékeken számolva 37 - 111 milliméter. Sajnos nagy látószögű fotózásra ez a tartomány nem alkalmas, ellentétben az új Lumixszal. Előny viszont a riválissal szemben, hogy a Casio hátoldalán egy jókora, 2,8 colos, szélesvásznú LCD monitor kapott helyet, melynek felbontása 230 ezer pixel.

A fényérzékenység ISO 50 és 400 között szabályozható manuálisan, míg a speciális magas érzékenységű üzemmód ISO 1600 értéket használ. Ez elméletben rövidebb záridőt tesz lehetővé, ami gyorsan mozgó témák fényképezésénél lehet hasznos, viszont nagy érzékenység mellett a képminőség is romlik - igencsak zajos lesz a kép - ez valószínűleg a Casio Exilimnél sincs másképp.

Forrás: [origo]

Természetesen mozgóképet is tud felvenni a masina, 848x480 pixel felbontással, a hatékonynak mondott H.264 tömörítési eljárást használva. Videózáshoz ennek ellenére nagy tárhelyre van szükség, viszont csupán 11,4 megás beépített memóriája van az Exilim Z1200-nak, így mindenképpen kell SD/SDHC/MMC típusú kártyákat is beszerezni vásárláskor.

Az ezüst és fekete színben egyaránt kapható lesz az új japán fényképező. A hazai megjelenésről még nincs pontos információ, viszont a tengerentúlon július közepén jelenik meg a boltok polcain, 399 dolláros, azaz 75 ezer forintos fogyasztói áron.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!