Blokkolhatja a férgeket a Firefox 3

Vágólapra másolva!
A népszerű alternatív böngésző készülő új verziójába a fejlesztők egy olyan új funkció beépítését tervezik, amely automatikusan blokkolná az olyan honlapok elérését, melyek titokban csalárd szoftvereket csempésznek a látogatók PC-ire.
Vágólapra másolva!

Az új funkció leginkább a Firefox 2 a hamisított weboldalak ellen védelmét nyújtó komponenshez hasonló, ám nem a bankkártyaszám, és a más hasonló személyes adatok ellopásától, hanem a honlapról a PC-re települő kártékony programoktól óvná meg a felhasználókat. A már létező featúrához hasonlóan a férgektől védő funkció is egy központi címadatbázis - számolt be a Computerworld.com.

Arról, hogy ez a képesség valóban bekerül-e a 3-as Firefoxba, még nem született döntés, az informatikai szaklap azonban talált erre utaló részleteket különböző fejlesztői fórumokon. Az egyik fejlesztő például a blogján megírta, hogy a böngészőt fejlesztő Mozilla alapítvány a Google-lel közösen dolgozik a funkció kidolgozásán. A webes kereső ugyanis egy ideje már külön figyelmeztetés jelenik meg akkor, ha az internetező egy gyanús honlap címére kattint, melyben felhívják a figyelmét arra, hogy az adott szájtról kártevők kerülhetnek a PC-jére.

Az, hogy a kártevőblokkoló funkció végül bekerül-e a Firefox 3.0-ba, július közepén biztosan ki fog derülni, a fejlesztők ekkor rögzítik ugyanis a browser végleges verziójának paramétereit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről