A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egy 13 éves törte fel a legújabb iPodot

Vágólapra másolva!
A fiatal hacker kilenc órás munkával írt meg egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy az iPod Touch-ra a gyáritól eltérő alkalmazásokat is telepítsen tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Az AriX "művésznéven" dolgozó fiatalember a News.com szerkesztőségébe juttatta el az iJailbreak nevű szoftverről szóló közleményt, amely az Apple legújabb, érintőképernyős médialejátszóját teszi egy kicsit "felhasználóbarátabbá".

Az inteles Macre írt program feltöri az iPod Touch-ot, ráadásul a készülék tulajdonosa helyett végzi el az egész munkát: a médialejátszót neki csak újraindítania kell közben. A MacRumors.com nevű maces fórum olvasóinak visszajelzései szerint a törés működik is.

Sok jó szoftver van - letiltva

Az 13 éves tinédzser újítása azoknak jó hír, akik szeretnék a gyári lehetőségeknél kicsit sokrétűbben használni az iPhone-hoz hasonlóan kezelhető, drót nélküli (wifis) netezésre és webböngészésre alkalmas eszközt. Az érintőképernyős Apple-készülékekhez ugyanis egész sor fejlesztő készít hasznos és szórakoztató szoftvereket egyaránt, amelyeket azonban csak a törés után lehet feltelepíteni rájuk.

Az iJailbreak a fiatal hacker állítása szerint ugyan megbéníthatja a készüléket, azonban azt könnyű visszaállítani a gyári állapotra, és a művelet az Apple-mobil kártyafüggetlenítésénél is kockázatmentesebb. Az Apple még szeptember végén adott ki olyan szoftverfrissítést a készülékeihez, amely használhatatlanná tette azok feltört változatát, ám azóta a hackerek már az iPhone-nál is megtalálták a megoldást ennek kivédésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!