A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kéthavonta kell tölteni az új mobilt

Vágólapra másolva!
Nem mindennapi mobiltelefonnal rukkolt elő a Philips: a holland cég Xenium 9@9k márkajelzésű modelljét a gyártó szerint elég kéthavonta a töltőre dugni. Megjelenési ideje és várható ára még nem ismert.
Vágólapra másolva!

A Philips Xenium 9@9k külsőre egy átlagos mobiltelefon, funkcióit tekintve pedig egy tisztességes, durván másfél centi vastag alsó-középkategóriás modellnek tekinthető. A készüléket 1,8 colos képátlójú, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas képernyővel szereltek fel, és VGA-felbontású digitális kamera is helyet kapott hátoldalán - számolt be az Übergizmo.com.

A Xenium 9@9k-t 900, 1800 és 1900 megahertzes frekvencián működő GSM-hálózatokon lehet használni, adatátvitelre pedig GPRS-t használ. Beépített rádiója is van, memóriáját microSD-kártyával lehet bővíteni, más eszközökkel pedig Bluetoothon keresztül kommunikál.

Legfontosabb újításának természetesen a szokatlanul hosszú üzemidő számít: egy töltéssel a mobil 1440 órás, azaz két hónapos készenlétet biztosít, s akár közel egy napon (17 órán) át lehet rajta egyhuzamban cseverészni - ígéri a Philips. Várható ára egyelőre nem ismert, ahogy még azt sem tudni, egyáltalán árusítani fogják-e az európai piacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!