Európába jön az eldobható mobil

Vágólapra másolva!
Egy európai mobilszolgáltató próbára teszi az amerikai Hop-on filléres, rövid élettartamra tervezett készülékét.
Vágólapra másolva!

Az eldobható mobilt gyártó amerikai Hop-on bejelentette, hogy egy egyelőre meg nem nevezett európai mobilszolgáltató tízezer darabos próbarendelést adott le a készülékeire. A kijelző nélküli, Hop1900 típusjelzésű készülékeket az amerikai üzletekben 50 dollár alatti áron kínálják, és a SlashPhone szerint Európában 13 euró, vagyis körülbelül 3200 forint lehet majd az áruk.

A mobilok legnagyobb előnye, hogy szerződés nélkül, a polcról levéve lehet használatbe venni őket. A Hop-ona cég elsősorban gyerekeknek, turistáknak, vagy utazó üzletembereknek ajánlja őket, akiknek rövid időre van szükségük mobilra. A cég az USA-ban gyermek-távfelügyeleti szolgáltatás is vállal a készülékekkel, amelyekben beépített nyomkövető készülék is van, a kijelző helyét pedig látványos díszítéssel ("graffiti") dobják fel.

A gyártó közlése szerint az egyelőre csak CDMA-változatban létező készülékeket két hónapon belül szállítják le az európai mobilcégnek. A használat után "eldobott" telefonok természetesen nem a kukában kell, hogy végezzék, mivel azokat újra lehet hasznosítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről