A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elkapkodták az új iPhone-okat

Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a legtöbb boltban elfogytak a készletek a mintegy két hete debütált 3G-s iPhone-ból.
Vágólapra másolva!

A Techradar beszámolója szerint az Apple és a készüléket forgalmazó mobilszolgáltatóknál világszerte hiány alakult ki az új, 3G-s adatátvitelre képes, GPS-szel is felszerelt iPhone-ból. Az informatikai magazin úgy tudja, mindössze egy honolului és egy New York-i boltban lehet megvásárolni az új készüléket az USA-n belül. A lap úgy tudja, a készülék az európai piacon is hiánycikk, bár ezt statisztikai adatokkal nem támasztják alá.

Az amerikai PC World híradása alapján ugyanakkor már jobb a helyzet: a hétvégén csaknem teljesen megcsappant készleteket részben újra feltöltötték az amerikai boltokban. Az informatikai magazin szerint hétfőre az Apple amerikai üzleteinek 23 százalékában álltak rendelkezésre készletek az új generációs iPhone-ból, bár ezeket az adatokat a cég készlet-monitorozó weboldaláról gyűjtötték, amelynek számai nem frissülnek valós időben. A Macworld emellett arról is beszámolt, hogy a mobiltelefont Amerikában forgalmazó AT&T mobilcég úgy tájékoztatta ügyfeleit, három hetes határidővel tudják szállítani a készüléket.

Piacelemzők szerint akár négy hétbe is beletelhet, mire úrrá lehet az Apple a hiányon, és egyszerűen megvásárolhatóvá teszi a készüléket amerikai boltjaiban. A legnehezebben beszerezhető típus egyébként a fehér színű 16 gigabájtos iPhone 3G, a fekete változatot nagyobb eséllyel lehet megvenni akár 8, akár 16 gigabájtos verzióban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!