A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Továbbra is elkerüli a válság a videojáték-ipart

Vágólapra másolva!
Novemberben sem mutatott válságjeleket az amerikai játékkonzolpiac; még a leggyengébben teljesítő Sony is majdnem száz százalékkal több PlayStation 3 készüléket adott el, mint egy hónappal korábban. A versenyt továbbra is a Nintendo vezeti.
Vágólapra másolva!

Az NPD Group piackutató vállalat legújabb jelentése szerint az iparág továbbra is immúnisnak tűnik a gazdasági válságra. A novembert hatalmas különbséggel nyerte a piacvezető Nintendo. A havi adatokból úgy tűnik, a japán cég eladásainak csak a gyártási kapacitás szab határt: a Wii-ből és a hordozható DS készülékből összesen 3,6 millió darab kelt el, kétszer annyi, mint az Xbox 360 és a PlayStation konzolokból együtt.

Erős hónapot zárt a második helyezett Microsoft is, az Xboxból az októberi 371 ezer után novemberben 836 ezer darabot vásároltak az Egyesült Államokban, ahol a november végi hálaadás ünnep után indul a karácsonyi bevásárlás. A szezon a kezdete a "Fekete Péntek", az ünnepet követő első munkanap, amely nem szomorúsága miatt "fekete", hanem mert hagyományosan ekkor vált a boltok könyveiben a piros tintával jegyzett veszteség fekete tintával jegyzett nyereséggé.

A karácsonyi készülődés dobhatta meg a Sony PlayStation 3 eladásait is. A PS3-ból 378.071 darab kelt el, ami csaknem 100 százalékos növekedést jelent októberhez képest. A japán Sony január és november között összesen 2,8 millió PS3 készüléket adott el az amerikai piacon. Ez 60 százalékkal jobb eredmény az előző év azonos időszakához képest.

A hardverek mellett a szoftveroldalon is a Nintendo vezet. A tíz legjobban fogyó programból ötöt a Nintendo adott ki, a Wii Fit például 697 ezer eladott példánnyal a negyedik, annak ellenére, hogy az üzletekbe nem jut elég a szoftverből. "A novemberi adatok jó hírekkel szolgálnak a gyártóknak: a növekedés dinamikus, és az egész iparág egészségesnek tűnik. Az Xbox szinte természetfeletti eredményt produkál, a Nintendo-konzolok pedig olyan ütemben fogynak, hogy felfogni is nehéz" - írta az Arstechnica.com szakportál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!