A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Lézerfegyverrel a malária ellen

Vágólapra másolva!
A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával hamarosan csillagháborús technológiát vethet be az emberiség a malária veszedelmes terjesztői, a szúnyogok ellen.
Vágólapra másolva!

A betegség, amely becslések szerint Afrikában napi kétezer gyermeket foszt meg életétől, 2006-ban közel kilencszázezer ember halálát okozta. Idén februárban Bill Gates azzal hívta fel a figyelmet a problémára, hogy a malária elleni harc fontosságáról tartott előadása során szavai nyomatékosítása végett: hallgatóságára persze semmiféle kórt nem hordozó - szúnyogokat eresztett egy befőttesüvegből.

A WMD (Weapon of Mosquito Destruction) nevű találmányon olyan asztrofizikusok dolgoznak, akik részt vettek azokban a kutatásokban , amelyek a nyolcvanasas években a Reagen elnök által megálmodott rakétavédelmi rendszer létrehozására irányultak. Mint Dr Jordin Kare elmondta, akkoriban azt gondolták, talán segíthetnek abban, hogy a hidegháború véget érjen, most viszont egy olyan fronton törhetnek előre, ahol sokkal több életet menthetnek meg. Az ötlet, hogy a technológiát a szúnyogok ellen állítsák csatasorba, a volt Microsoft alkalmazott Nathan Myhrvoldtól származik, aki jelenleg a Bill Gates által a malária legyőzésének új módszereit felfedezni hivatott Intellectual Ventures vezetője.

A kifejlesztett lézerfegyver a szúnyogok jellegzetes hangjára fókuszálva találja meg áldozatát s azonnal végez vele. A tervek szerint a rendszert egyfelől lakott területek köré vont pajzsként használnák, másfelől robotrepülőgépeken vethetnék be őket nagyobb szúnyograjok ellen. Hogy pontosan milyen, mekkora teljesítményű lézereket használnak sajnos nem tudjuk, s arról sincs információ, hogy vajon mihez kezd a rendszer az esetlegesen a lézersugár útjába kerülő emberekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!