A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Üzemszünet volt a Google-on

Vágólapra másolva!
Súlyos zavarok keletkeztek csütörtökön a Google szolgáltatásaiban: a felhasználók 14 százaléka egy, némely esetekben több órára alig, vagy egyáltalán nem tudta elérni az internetes keresőportált és a cég más webes alkalmazásait egy, az adatforgalom irányításában keletkezett hiba miatt.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatások ideiglenes elérhetetlenségét az adatforgalom irányításában történt hiba okozta, amely következtében túl nagy számú lekérést irányítottak ugyanazon ázsiai adatközpont felé, amely ennek hatására túlságosan leterhelődött - olvasható a társaság blogján. A leállást leginkább az Egyesült Államokban lehetett érzékelni, de számos más országban élő felhasználó számára is elérhetetlen volt mintegy 40-60 percen át a Google keresője, a Gmail, a Dokumentumok, a Hírek, a Reader RSS-hírcsatornakezelő, illetve a Google Maps webes térkép is.

Urs Hölzle, a cég rangidős alelnökének becslései szerint a szolgáltatáskimaradás, vagy a szájtok akadozó elérhetősége a Google felhasználóinak csupán 14 százalékát érintette -a PC World Kínából, Ausztráliából és Franciaországból kapott ilyen visszajelzéseket -, és a cég hivatalos blogján elnézést kért a történtekért. Az alelnök egy olyan esethez hasonlította a magyar csütörtökön történteket, mintha New Yorkból San Franciscóba tartó repülőgépe Ázsián keresztül indult volna úticéljának, ráadásul még számos más repülőgép hasonlóképp cselekedett volna.

A társaság honlapján egyébként elérhető egy olyan felület, az App Status Dashboard, ahol a felhasználók megnézhetik, hogy a keresőcég egyes szolgáltatásai éppen üzemelnek-e, s ha nem, mi az oka elérhetetlenségüknek.

A csütörtöki volt a Google működésében az eddigi legszélesebb körű fennakadás, de nem az első. Februárban szintén nagy visszhangja volt, amikor a Gmail levelező két és fél órára lefagyott, tavaly decemberben pedig a Google Talk chatszolgáltatást nem lehetett egy ideig használni. Hölzle akkor elnézést kért a felhasználóktól a kellemetlenségért, és akkor is ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő. Dan Olds, a Gabriel Consulting Group elemzője rámutatott, hogy egy ilyen hiba nem maradhat titokban, a szolgáltatások akadozásáról szóló hírek futótűzként terjedtek az olyan közösségi portálokon mint a Twitter. Szerinte csak apró fennakadás történt, de olyan nagy volt a visszhangja, hogy az eset sokkal rosszabbnak tűnt, így mindenképpen rontja a Google megbízhatóságáról alkotott képet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!