Betiltanák a gyilkos játékokat a németek

Vágólapra másolva!
Az erőszakos videójátékok betiltását akarja elérni Németország tizenhat tartományi belügyminisztere. A tiltás nem csak a játékosokat, de a fejlesztőcégeket is érintené - adta hírül a Game Politics.
Vágólapra másolva!

A miniszterek szerint gyilkos játéknak számít minden szoftver, amelyben a történetben központi szerepet kap a gyilkosság, vagy bármely erőszakos cselekmény emberi vagy emberszerű lények ellen. "A gyilkos játékok csökentik az erőszakkal szemben támasztott gátlásokat" - nyilatkozta Uwe Schünemann, Alsó-Szászország belügyminisztere a Welt Online-nak. A tiltásról szóló törvényt minél hamarabb, lehetőleg még a szeptember 27-i választások előtt, tető alá akarják hozni a képviselők.

A német honatyák az idén március 11-én Winnenden iskolaközpontjában lezajlott lövöldözés után kezdtek a törvények szigorításába. A tizenét ember után magával is végző ámokfutóról hamar kiderült, hogy a Far Cry 2 és a Counter Strike játékok - valamint az asztalitenisz - nagy kedvelője volt. Az erőszakos játékokra vonatkozó szabályozás mellett nemzeti fegyverjegyzék létrehozását is célul túzték ki a döntéshozók. Az eredeti javaslatban szerepelt még az erőszakos cselekményeket utánzó játékok - például a paintball vagy a lézerharc - betiltása, ám erre nem kerül sor egyelőre.

Költözhet a Crytek?

A tiltás nem csak a német gamereket érintené hátrányosan - teszi hozzá a Game Politics blog - hanem a játékfejlesztőket is. A frankfurti székhelyű, ám több kelet-európai stúdiót üzemeltető, Cryteket például valószínűleg kénytelen lenne teljesen átköltöztetni programozóit valamely másik országba. A cég összes játéka háborús témát dolgoz fel, ami biztosan a tiltott kategóriába esik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről