Börtönt kaphat az Obama-hacker

Vágólapra másolva!
Hónapokig nyomozott a Barack Obama és egyéb hírességek Twitterét feltörő munkanélküli francia fiatalember után a rendőrség és az FBI. A HackerCroll néven ismert támadóra valószínűleg börtönbüntetés vár. 
Vágólapra másolva!

Egy év nyomozás után a francia rendőrség letartóztatta azt a 25 éves munkanélküli fiatalembert, aki Barack Obama és egyéb hírességek Twitter fiókjának feltörésével próbálkozott. A letartóztatáshoz a francia hatóságok és az FBI ügynökeinek közös munkája vezetett. Az Obama-hacker tárgyalása június 24-én lesz a Clermont-Ferrand-i bíróságon.

A nyomozók szerint francia fiatalember nem használt nagy trükköket, látványos fogásokat. Először nem a Twitter adminisztrációs rendszerébe jutott be, hanem a regisztrációhoz használt levelezőfiókok jelszóemlékeztetőit találta ki. Miután így új jelszót állított be az egyik Twitter alkalmazott fiókjához, már kedvére szétnézhetett a rendszerben.

A francia rendőrség szerint a támadó nem jutott be személyes twitterfiókokba. Arra azonban képesv volt, hogy felhasználókat hozzon létre, töröljön, és bizalmas információkba olvasson bele. "Nem a pénz miatt csinálta. Csupán azért cselekedett, hogy megmutassa, képes a Twitterezők fiókjaihoz hozzáférni" - mondta Deline Champagnat, a HackerCroll néven ismert támadót lebuktató kiberbűnözés elleni egység tagja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!