A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Szoftverrel gyógyítaná a netfüggőket Dél-Korea

Vágólapra másolva!
Szoftverekkel száll szembe az internetfüggőséggel Dél-Korea. Az egyik netfüggőknek szánt program a gépet kapcsolja ki, a másik pedig a játékokat nehezíti meg annyira, hogy a felhasználó inkább felálljon a gép elől.
Vágólapra másolva!

A gépet kikapcsoló szoftverben szabadon be lehet majd állítani az időkorlátot. Ha a netező nem bízik magában, akkor ezt a limitet egy gyám is beállíthatja. A híradás nem szól arról, hogy jelszó védi-e az időkorlátot, de valószínűnek tűnik, hogy így oldották meg a leszoktatóprogram védelmét. Az Internet Fatigue nevű szoftver pedig a játékokat teszi idővel egyre nehezebbé.

A dél-koreai kormány becslése szerint az országban körülbelül kétmillióan szenvednek internetfüggőségtől. "Egy mostani, játékfüggőség okozta haláleset rámutatott arra, hogy az internetfüggőség problémája minden korosztályban erősen jelen van" - nyilatkozta az AFP-nek a Közigazgatási és Biztonsági Minisztériumi szóvivője.

A szóvivő arra az esetre gondolhatott, amikor egy online gyereknevelés-szimulátorba belemerülő pár igazi gyermeke halt meg, míg szülei egy netkávézóban játszottak. A kormány statisztikái szerint az ország 8,8 százaléka szenved internetfüggőségtől, ezt akarják leszorítani 2012-re öt százalékra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!