A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Száműznék a PC kábeleit

Vágólapra másolva!
A WiGig nevű technológia tízszer olyan gyors átvitelt biztosít majd, mint a jelenlegi leggyorsabb wifi-technológia, a 802.11n.
Vágólapra másolva!

A megoldás fejlesztését a Wireless Gigabit Alliance nevű, számos gyártót tagjai közt tudó szervezet végzi, melyhez nemrég a hálózati eszközeiről ismert Cisco is csatlakozott. A WiGig technológián már egy éve dolgoznak a fejlesztők, azonban első hivatalos specifikációját csupán most publikálták. Ebből kiderül, hogy a WiGig másodpercenkénti 6 gigabitet, vagyis 0,75 gigabájt adat átvitelét teszi majd lehetővé (ez nagyjából egy CD teljes tartalma) - persze ez egyelőre csak egy elméleti érték.

A 2,4 és 5 gigahertzes frekvenciát használó wifivel ellentétben a WiGig a 60 gigahertzes tartományban működne. A PC World beszámolója szerint a WiGig nem a wifi direkt riválisa lesz, mivel bevezetése elsősorban azt szolgálja, hogy ne kelljen kábeleket alkalmazni például a monitor, tévé és a számítógép között. A WiGig specifikációjában azonban a jelenleg használatos wifivel való kompatibilitást biztosító paramétereket is rögzítettek, így az új technológiát használó eszközök azzal is használhatók lesznek.

A tervek szerint az első WiGiget használó termékek a jövő évben kerülhetnek a boltokba, ám a technológia riválisokkal is bír: hasonló szolgáltatásokat kínál majd a WirelessHD, illetve a WHDI technológia is, ráadásul ezek fejlesztése már előbb jár a WiGignél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!