A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Netcenzúrára köteleztek egy orosz netszolgáltatót

Vágólapra másolva!
Az Amur menti Komszomolszk város bíróságának döntése értelmében egy helyi internetszolgáltatónak blokkolnia kell a YouTube-ot és többek közt az amerikai internetarchívumot is, mivel a szájtokon káros tartalmakat publikáltak.
Vágólapra másolva!

Az Oroszország keleti részén fekvő Habarovszki régióban lévő város bírósága azért kötelezte a helyi Rosnet nevű internetszolgáltatót arra, hogy blokkolja a YouTube-ot, mert a videomegosztón egy szélsőséges tartalmú, ultra-nacionalista videó volt elérhető.

A YouTube mellett a bíróság még többek közt az egyes honlapok régi állapotát archiváló amerikai Archive.org honlap, illetve három orosz online könyvtár elérésének megakadályozására is kötelezték a szolgáltatók, ezeken ugyanis elérhető volt Hitler Mein Kampf című könyve digitális változatban, amelyek publikálása sérti a helyi törvényeket.

Helyi internetes szakértők és bloggerekkritikával illették a bíróság döntését, amelyek túlzásnak tartanak. Anton Nosik orosz internetes szakember szerint azonban az ehhez hasonló radikális határozatok tipikusnak mondhatók az országban. A YouTube-ot birtokló Google egyébként úgy véli, a bírósági döntés sérti az orosz polgárok szabadságjogait.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!