A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Gyorsabban olvasunk papíron, mint tableten

Vágólapra másolva!
Papíron olvasunk a leggyorsabban, a tableten a legkényelmesebb lapozgatni, és senki sem akar könyveket látni a PC monitorán.
Vágólapra másolva!

A Nielsen kutatócég 24 olvasni szerető felhasználóval tesztelte a rendelkezésre álló digitális olvasókütyüket. A résztvevők Kindle 2-es e-könyv-olvasót, iBooks szoftvert futtató iPad-et, könyves programmal felszerelt PC-t és papírkönyvet kaptak. A kutatás szerint a táblagépen hat százalékkal tovább tartott a könyv elolvasása, azonban a felhasználók ezt az eszözt szerették a leginkább. Egyetértés alakult ki abban is, hogy melyik eszköz a legkényelmetlenebb: a PC-t utálták a legjobban a teszt résztvevői.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Az e-könyv-olvasó még lassabb, mint a papírkönyv

A résztvevők Ernest Hemingway különböző novelláit olvasták a nekik jutó eszközön. Az író történeteink beogadására átlagosan 17 perc húsz másodperc volt szükséges. A leggyorsabb médiumnak a hagyományos papírkönyv bizonyult, ennél hat százalékkal lassabb az iPad, és tíz százalékkal lassabb a Kindle. A Nielsen szerint a két digitális eszköz közti eltérés elhanyagolható, a felmérés nem ad választ arra, hogy melyiket éri megvenni.

A felmérés bebizonyította azt is, hogy a digitális olvasóeszközök felnőttek kényelemben a hagyományos megoldásokhoz. A Nielsen egytől hétig terjedő skáláján az iPad 5.8-at kapott, a Kindle 5.7-et, a könyv pedig 5.6-os értéket tudhat magáénak. A PC szégyenletes 3.6-os eredménnyel zárta a kutatást. A válaszadók szerint számítógépen azért nem jó olvasni, mert olyan érzés, mintha dolgoznának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!