A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem lesz több symbianos Sony Ericsson telefon

Vágólapra másolva!
A Motorola és a Samsung után a Sony Ericsson is elpártol a Symbian operációs rendszertől, és inkább Google Androidot futtató modelleket hoz ki a jövőben.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson belátható időn belül nem tervezi újabb, a Symbian Alapítvány által szabványosított operációs rendszerrel működő készülék megjelentetését - nyilatkozta a Bloombergnek Aldo Liguori, a londoni székhelyű vállalat szóvivője, akit azért kerestek meg az újságírók, mert a cég fejlesztési vezetője korábban beszélt erről egy svéd lapnak. Liguori nem nyilatkozott a megjelenés előtt álló újabb modellekről, de azt tudni lehet, hogy a cég a továbbiakban a Google nevével fémjelzett Android operációs rendszerrel működő modelleket jelentet majd meg.

A Symbian operációs rendszer jelenleg a legelterjedtebb okostelefonos szoftver a Nokiának köszönhetően, azonban visszaszorulóban van. Az elmúlt egy évben tíz százalékkal esett vissza az elterjedtsége, 51-ről 41,2 százalékosra. A Nokia még 2008-ban indította el a közös fejlesztéseket lehetővé tévő Symbian Alapítványt, amelynek Sony Ericsson továbbra is a tagja marad. A platformot korábban támogató Motorola már jó ideje androidra váltott, és igen sikeres modelleket dobott vele piacra, a Samsung pedig nem csak, hogy androidos telefonokat készít, de Bada néven saját operációs rendszer fejlesztésébe is fogott.

A Sony Ericsson a továbbiakban nem csak androidos mobilokat gyárt majd, de "természetesen fontos szerepet tölt majd be", mondta el Liguori. A gyártó új modelljei közül jelenleg a Vivaz-sorozat tagjai működnek Symbiannal, a cég ezzel párhuzamosan hozta ki meg az X10-es sorozatba tartozó androidos készülékeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!