Jobban védi felhasználói jelszavát a Facebook

Vágólapra másolva!
A netbankoknál elterjedt egyszer használatos jelszóval javítja oldalának biztonságát a Facebook. A felhasználók SMS-ben kérhetnek húsz percig használható jelszót, ha nem a saját gépükről akarnak bejelentkezni.
Vágólapra másolva!

Az egyszer használatos jelszót a Facebbok profilban is megadott telefonszámról küldött üzenettel kérhetik az aggódó felhasználók. A Facebook közlése szerint az sms-t a 32665-ös számra kell küldeni, tartalomnak pedig elég annyi, hogy OTP. A közösségi oldal hivatalos blogja szerint az új szolgáltatás hamarosan mindenkinek elérhető lesz, pontosabb határidőket azonban nem közöltek.

Az új funkció azoknak lesz jó, akik egyetemek, könyvtárak vagy szórakozóhelyek nyilvános gépein szeretnék használni a Facebookot. Míg a saját gépünkön biztonságosan be lehet írni a jelszót, sőt akár a böngészővel is meg lehet jegyeztetni, a mások által üzemeltetett masinákon óvatosabbnak kell lenni. Az egyszer használatos jelszó előnye, hogy hiába menti el egy esetleges támadó, második alkalommal már nem lehet bejutni vele a közösségi oldalra.

A sms-ben kapott jelszók mellett még egy biztonsági beállítással bővült az oldal. A Gmailhez hasonlóan a Facebookon is ki lehet léptetni a véletlenül bejelentkezve maradt távoli gépeket. A lehetőséget a Fiókbeállítások menün belüli a Fiókvédelem almenü rejti. Az itteni listából kiválaszhatjuk, melyik számítógépeink maradjanak bejelentkezve, és melyeket ne engedjen be újra a rendszer.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!