A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Lakását is elárvereztette a lebukott orosz hacker

Vágólapra másolva!
Két szentpétervári lakását és két autóját árverezték el Viktor Plescsuknak, a milliárdos orosz hackernek. Az árverésből befolyt pénzzel a Plescsuk által meglopott bankot kártalanítják.
Vágólapra másolva!

Tízmillió rubel, azaz körülbelül 66 millió forint folyt be abból az árverésből, amelyen pénzzé tették Viktor Plescsuk lakásait, BMW-jét és Ladáját. Az orosz hacker áldozata, a Royal Bank of Scotland nem erősítette ugyan meg, de a RIA Novosti orosz hírportál szerint a befolyt pénzt jóvátételként elutalták a banknak.

Plescsuk 2008-ban szerezte meg hét kelet-európai hackertársával együtt a RBS bank ügyféladatbázisának egy részét. Az adatbázis több ezer rekordnyi személyes adatot tartalmazott, amelyek alapján a csoport képes volt hamis bankkártyákat készíteni.

A kiberbűnözők összehangolt akció keretében próbáltak minél több pénzt kivenni a hamis kártyákkal. A világ 280 városának mintegy 2100 bankautomatájához küldték ki az akcióban részt vevő pénzfutárokat. Az egész támadás csak 12 órát vett igénybe, ám így is rendkívül jövedelmezőnek bizonyult.

Plescsukot 2009-ben fogták el, és 2010 szeptemberében ítélték el. Hatéves, felfüggesztett börtönbüntetést kapott, továbbá a bíróság elrendelte, hogy közel kilencmillió dolláros jóvátételt fizessen a banknak. Ennek a jóvátételnek részeként kerültek kalapács alá a bűnöző lakásai és autói.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!