A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Milliókat kaszál az okos karóra

pebble óra
Vágólapra másolva!
Elegáns karóra, biciklis sebességmérő, futáshoz használható sportóra, távirányító és golfozók segédlete is lehet az okostelefonnal összekapcsolható e-papír kijelzővel felszerelt Pebble óra. A prototípus állapotban levő kütyü 830 ezer dollárnyi adományt szedett össze a kampány első napján.
Vágólapra másolva!

Megdőlni látszik az a sztereotípia, hogy a képernyőkímélő helyett a pontos időt mutató mobiltelefonok feleslegessé tették a karórát. A Kickstarter adománygyűjtő ötletportálon bármikor dollármilliókat lehet összeszedni egy csinos és high-tech óra tervével. A Pebble nevű okosóra valószínűleg minden létező rekordot megdöntött a Kickstarter adománygyűjtő oldalon. Az okostelefonokkal összekapcsolható, appokat futtató karóra két óra alatt érte el a százezer dolláros határt, jelenleg pedig már több mint 830 ezer dollárt ígértek oda a készítőknek.

Az e-papírból készült kijelzővel felszerelt óra agya az okostelefonban lakik, az óra csupán megjelenítőként funkcionál. Képes azonban arra, hogy biciklis sebességmérőként működjön a telefon gps-ét használva, megjelenítse a bejövő hívásokat, a kapott üzeneteket. A mobilon keresztül pedig új számlapokat, alkalmazásokat lehet az órára tölteni.

Forrás: Kickstarter
Úgy néz ki, ahogy a tulajdonosa szeretné

Az energiatakarékos és viszonylag nagy felbontású (144x168 pixel) e-papír kijelző számos érdekes megoldást tesz lehetővé. A Pebble nem csak mutatókkal vagy számokkal tudja a felhasználó tudtára adni az időt, hanem akár ki is írhatja betűkkel. Igaz, elképzelhető, hogy nem minden fog kiférni a kijelzőre a "nyolc ór múlt huszonhét perccel" szöveghez már nagyon apró betűk szükségeltetnek.

Az óra és az iPhone vagy androidos okostelefon közti kapcsolat kétirányú és Bluetooth-on zajlik. Az óra gombjaival lehet majd vezérelni a telefon zenelejátszóját, így nem kell előkapni a zsebből a mobilt, ha számot akar váltani a felhasználó.

Forrás: Kickstarter
Az okostelefon erőforrásait használja a Pebble

A Pebblet gyártó csapatnak nem ez a kütyü az első okos órája. Korábban már piacra dobtak egy készüléket, ami a Blackberry telefonokkal volt képes szinkronizálni. A csapat rendelkezik már működőképes prototípusokkal, a Kickstarterhez pedig azért fordultak, hogy a nagy tételben tudjanak alkatrészt rendelni, illetve vásárolhassanak Bluetooth minősítést. Az akció akkora siker lett, hogy hatezer óra talált gazdára az első pár napban, és még 36 napig folytatódik az adománygyűjtés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!