Intel: félkészen jelenik meg a Windows 8

Vágólapra másolva!
Az Intel elnök-vezérigazgatója szerint a Microsoft nem egy teljesen kész verziót ad ki a Windows 8-ból október végén, az új operációs rendszer számos utólagos javításra szorul majd.
Vágólapra másolva!

Paul Otellini, a chipgyártó vállalat vezetője erről cége munkatársai előtt beszélt egy tajvani meetingen a Bloomberg amerikai üzleti lap belső forrásokból származó értesülései szerint. Otellini szerint a Microsoft számára kulcsfontosságú, hogy a szoftverét futtató laptopok, táblagépek, és ezek hibridjei még karácsony előtt a boltokba kerüljenek, hiszen a társaság több éves lemaradással bír az Apple mögött a mobil eszközök piacán.

Ez a helyes lépés

Az Intel vezetője szerint ez egyébként a helyes választás, mivel a nem teljesen kész, de már elég jól használható szoftverhez a Microsoft utólag is ki tud majd adni javításokat. Ezekre szerint Otellini szerint egyébként szükség is lesz - írja a Bloomberg. A lapnak az Intel hivatalosan nem kommentálta a meetingjén elhangzott információkat.

Forrás: Microsoft

A Directions on Microsoft elemzőcég szakértője, Michael Cherry a lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte a szoftveróriás nem adott elég időt a gyártópartnereinek a megfelelő illesztőprogramok elkészítéséhez a Windows 8-hoz. Pedig a Microsoft a Windows 8 végleges változatát már augusztusban elérhetővé tette gyártó-, és fejlesztőpartnerei számára, hogy október végéig felkészülhessenek az új szoftver megjelenésére.

A Microsoft szerint nem lesz hiba a Windows 8-cal

A Microsoft szóvivője szerint annak köszönhetően, hogy a szoftver béta verzióját bárki ingyenesen letölthette, a Windows 8 az eddigi legszélesebb körben letesztelt szoftvere a társaságnak. Az [origo] saját tesztjei során a Windows 8 végleges verziója különösebb problémákat nem produkált, egyedül a a tesztelésre használt számítógép energiatakarékossági funkcióinak előhívására szolgáló segédprogram nem működött együtt a megjelenés előtt álló szoftverrel, bár a premier előtt még nagyon kevés applikáció érhető el az új Windowshoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről