Nincsenek oldalt gombjai az LG szupermobiljának

LG G2
Vágólapra másolva!
Az LG G2 okosmobil szupergyors processzort és remek képernyőt kapott, és összes gombját a hátoldalon helyezték el.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó új, 4G-t is támogató csúcsmobiljának árát még nem tudni, de paraméterei ismeretében valószínűleg a Samsung Galaxy S4 és az iPhone 5 kategóriájában lesz elérhető.

Az LG G2-t ugyanis izmos, 2,26 gigahertzen működő, négymagos lapkával szerelik fel, amelyben a két gigabájtos rendszermemória külön a grafikus gyorsító számára dedikált memóriával is kiegészül. Ez a gyártó szerint több mint negyedével képes megnyújtani a telefon üzemidejét, ami a két riválisénál nagyobb, 3000 milliamperórás akkumulátornak köszönhetően valószínűleg eleve nem rossz.

Az LG G2-esen egyáltalán nincsenek oldalsó gombok Forrás: LG

A G2-est 5,2 colos, full-HD felbontású (1920x1080 pixeles) képernyővel szerelik fel, amely oldalsó kávái extra vékony kivitelűek. Ez az első olyan okostelefon, amelynek oldalán egyáltalán nincsenek gombok, a bekapcsológomb és a hangerőszabályzás, valamint a kamera és a jegyzet gyorsindítására szolgáló gombok a hátoldalon, a kamera alatt találhatók. Az LG mérnökei szerint így jóval kényelmesebb használni őket, és az egy kézben tartott telefon sem esik ki könnyen használója kezéből. A képernyőzár feloldásához elegendő kétszer rákoppintani a sötét LCD-re, és a zárolás is hasonlóképpen történik.

Az új telefonban már 13 megapixeles fotókat rögzítő kamera dolgozik, amelyet a bemozdult fotók megelőzése ellen optikai képstabilizátorral is felszereltek. Az LG telefonja már a házimozis erősítőkben is alkalmazott 24 bit, 192 kilohertzes hangzást is biztosítani tud megfelelő zene vagy filmforrás lejátszása esetén, bár ennek kiaknázásához egy elég jó minőségű fülhallgatóra vagy hangrendszerre van szükség. Ennél több praktikus haszna van a készülékbe épített vendégmódnak, amelyet például akkor lehet használni, ha a gyerek kezébe adjuk a kocsiban a telefont. A G2-es Android 4.2-es rendszerrel lesz megvásárolható, de ára és megjelenési ideje még nem ismert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről