A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Olcsóbb lesz az új Xbox

Xbox one, 360
Vágólapra másolva!
Nyártól mozgásérzékelő nélkül is kapható lesz az Xbox One, harmincezer forinttal olcsóbb áron.
Vágólapra másolva!

Megváltoztatta az eredeti stratégiáját a Microsoft, és júniustól olyan olcsóbb verziót dob piacra a tavaly piacra dobott Xbox One konzolból, amelynek alapcsomagja nem tartalmazza a Kinect mozgásérzékelő kamerát. A cég eddig csak ezzel a kiegészítővel együtt árulta a játékgépet, míg a rivális Sony Playstation 4 kamera nélkül is megvásárolható. Az olcsóbb változat bevezetésének az lehet az oka, hogy a japán cég olcsóbban is beszerezhető konzoljából tavaly ősz óta már 7 millió darabot adtak el, míg az Xbox One-ból csak 5 millió fogyott világszerte. A Microsoft korábban azzal érvelt, hogy a kamera feltétlenül szükséges az "Xbox-élményhez".

Az Xbox One olcsóbb változata június 9-étől lesz elérhető az eredeti 500 dolláros helyett 400 dolláros áron. Magyarországon hivatalos importból, gyártói garanciával csak szeptembertől lehet majd megvenni a gépet, bár egyes forgalmazók saját importjukból már most is árusítják azt. Itthon az 500 eurónak megfelelő 150-160 ezer forintba kerül egy Xbox One, így az új, olcsóbb kiadás ára valószínűleg 400 euró, vagyis 120-130 ezer forint körüli lesz. A Kinect kamerát egyelőre nem lehet külön, utólag megvenni a konzolhoz, a kiegészítő ősszel lesz elérhető ebben a formában.

Xbox one, 360 Forrás: Xbox One



További könnyítés, hogy a Microsoft júniustól lehetővé teszi a Youtube és más hasonló appok használatát azoknak a konzoltulajdonosoknak is, akik nem fizetnek elő a cég Xbox Live Gold nevű előfizetéses játékszolgáltatására. Erre többek közt ahhoz is szükség van, hogy egy játékos a barátaival az interneten keresztül mérkőzhessen meg. A Sony hasonló prémium szolgáltatása keretében ingyenesen letölthető játékokat is kínál, mostantól ezt teszi majd a Microsoft is az Xbox One mellett a korábbi Xbox 360 játékgéppel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!