A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kezdhet gyűjteni, ha az új Walkmanre vágyik

Sony Walkman ZX2
Vágólapra másolva!
Több mint háromszázezer forintba kerül a Sony legújabb hordozható lejátszója. Audiofiloknak szánják, tökéletes hangzást biztosít.
Vágólapra másolva!

Az elsőrangú hangminőségre hegyezte ki a Sony a tavasszal debütáló új Walkman lejátszóját, a ZX2-est. A kütyü úgy néz ki, mint egy vaskos mobiltelefon, de nem az, kizárólag zenelejátszásra tervezték. Google Android szoftver fut rajta, bár abból egy régi, 4.2-es változat. Viszont a Play appboltban lévő alkalmazásokat is telepíteni lehet a Walkmanre, mint egy okostelefonra.

Okoskütyünek nem túl menő...

Okostelefonok között a Sony lejátszója ma már fapadosnak számítana, négycolos érintőképernyője ugyanis csak 854x480 pixeles felbontású. Ez ma már egy olcsó kínai okosmobilba is kevés lenne.

Sony Walkman ZX2 Forrás: Sony

Viszont ezt a kütyüt ugyanakkora, 128 gigabájtos flashmemóriával szerelik, mint a legdrágább iPhone 6-ost, ráadásul lehet bővíteni is micro-SD kártyával, egészen 256 gigabájtig. A nagy háttértárra azért van szükség, mert az audiofilok körében népszerű hangfájlok mérete sokkal nagyobb az mp3-akénál, egyetlen zeneszám is elfoglalhat százötven-kétszáz megabájtot.


...hangkütyünek viszont az

A készülék a lehető legtisztább zenei élmény létrehozásáért lett megálmodva, amit a leírások szerint teljesít is, hiszen megbirkózik az összes ismert audiofájllal, így a veszteségmentes tömörítést használó formátumokkal, például a .flac vagy Apple Lossless állományokkal.



A Sony szerint megfelelő minőségű fejhallgatóval kombinálva a háromszor részletgazdagabb hangzást tud biztosítani egy hagyományos audio-CD-nél. Az akkumulátoros üzemidő a hallgatott zenefájlok minőségétől és tömörítéséstől függően 60 és 33 óra között változik. A high-end Walkmanbe épített technológia a Sony szerint a tömörített zenék, így az mp3-ak hangzásán is javítani tud, beépített memóriáján kívül pedig az eszköz wifin és Bluetoothon keresztül is le tud játszani zenét.

Nem a magyar átlagember kütyüje lesz a Sony legújabb Walkmanje, ára ugyanis 1120 dollár, vagyis több mint 300 ezer forint - ennyiért már egy felsőkategóriás táblagépet, egy jobb tévét vagy egy remek notebookot is meg lehet venni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!