A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Így tűnjön zakkantnak a buszon és a villamoson!

rainbrow nathan gitter apple iphone x face id
Vágólapra másolva!
Megérkezett az első szemöldökkel irányítható mobiljáték.
Vágólapra másolva!

Biztonsági kutatók nemrégiben felhívták a figyelmet a tényre, hogy az Apple iPhone X térbeli arcfeltérképezést használó Face ID szenzora a szükségesnél talán több információt bocsájt a fejlesztők rendelkezésére, akár a felhasználók magánszférájának súlyos megsértését is lehetővé teheti. A helyzet pozitívuma, hogy a fejlesztők szokatlan és érdekes ötleteket valósíthatnak meg a szenzor segítségével.

Forrás: Nathan Gitter

A Washington Egyetemen tanuló Nathan Gitter most demonstrált egy igen furcsa koncepciót: az ingyenes Rainbrow nevű mobiljátékát

szemöldökkel kell irányítani.

A játék nagyon egyszerű, egy kicsit a Froggerhez hasonlít: egy emojit irányítva csillagokat kell begyűjteni, gondosan elkerülve az egyéb emojikkal való ütközést.

Nem világmegváltó koncepció, ráadásul elég fárasztónak tűnik a szemöldökvezérléses irányítás. Viszont pozitívum, hogy a buszon vagy a villamoson utazva teljesen zakkantnak tűnhetünk a Rainbrow nyüstölésekor, így sokkal több szabad tér állhat a rendelkezésünkre. Persze elképzelhető, hogy valaki levideózza és feltölti a Youtube-ra a produkciónkat, így csak akkor érdemes bevetni az unortodox taktikát, ha ilyesmi már nem képes tovább rombolni az imázsunkat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!