Hátborzongató dolgot művel az Amazon Alexa

amazon echo alexa okoshangszóró hangasszisztens
Amazon Echo
Vágólapra másolva!
Szerencsére nem okkult az ijesztő jelenség magyarázata.
Vágólapra másolva!

Egyelőre megéri kétszer is meggondolni, hogy miféle internetre csatlakozó okoskütyükkel turbózzuk fel az otthonainkat, hiszen a piacon kapható termékek jelentős része durva sebezhetőségeket rejt. Senki sem szeretné, ha a saját biztonsági kameráin keresztül kukkolnák, vagy valaki az okosmacin keresztül beszélne a gyerekéhez.

Amazon Echo Forrás: Amazon

Néha persze a legmegbízhatóbb eszközök is alaposan ráhozhatják a frászt az emberekre. Az elmúlt időszakban így járt az Amazon Alexát használók egy része is: a hangasszisztensük időnként kérés nélkül, látszólag teljesen véletlenszerűen

felnevetett.

Az Amazon szerint a hátborzongató jelenséget tapasztalóknak nem érdemes ördögűzőt hívniuk az okoshangszórójukhoz. A magyarázat pusztán annyi, hogy az eszközök mikrofonja által felvett környezeti zajokat a rendszer „Alexa, laugh" utasításként értelmezi.

A probléma megoldása érdekében a nevetgélés kiváltásához szükséges parancsot hamarosan az „Alexa, can you laugh?"-ra módosítják majd az Amazon illetékesei, továbbá a nevetgélés előtt a „Sure, I can laugh" szöveget is elmondja majd a hangasszisztens.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről