Kitiltották a Netflixet a cannes-i filmfesztiválról

Paris Games Week 2017 : Day Three At Porte De Versailles In Paris
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 02: Netflix logo is displayed during the 'Paris Games Week' on November 02, 2017 in Paris, France. Netflix is an American company offering streaming movies and TV series on the Internet. 'Paris Games Week' is an international trade fair for video games and runs from November 01 to November 5, 2017. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tavaly a francia filmesek nagyon berágtak a Netflixre, úgyhogy idén már nem igazán engedik, hogy a cég által forgalmazott filmek az Arany Pálma közelébe kerüljenek.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Reporter arról számol be, hogy a cannes-i filmfesztivál fejese, Theirry Fremaux kitiltotta a Netflix filmjeit, azok nem indulhatnak az Arany Pálmáért. Ennek az oka rendkívül egyszerű: a Netflix által készített filmek csak a saját szolgáltatásukon belül érhetőek el, moziban egyáltalán nem vetítik őket.

Ebben néha kivételt tesz a Netflix, és egy-egy alkotását a mozikba is küldi, azonban ez nem kizárólagos, tehát a mozis premier napján ugyanúgy online is megtekinthető az alkotás. Ez pedig Fremaux elmondása szerint szembe megy a cannes-i filmfesztivál értékeivel, és azzal, amit képviselni szeretnének. Hogy ez pontosan mi, az nem derült ki.

Forrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Mindenesetre tavaly volt már ebből egy kisebb botrány. A Netflix akkor két filmet, a Bong Joon-ho által készített Okja-t és a Noah Baumbach által leforgatott The Meyerowitz Stories-t nevezte be. A Netflix az utolsó pillanatban még próbálta elintézni, hogy ezek a filmek egy hétig menjenek a francia mozikban, ám ez nem sikerült. Mégis esélyesek lehettek az Arany Pálmára, ami nagyon felháborította a francia fimes szakmát.

Maga Fremaux is azt mondta, hogy jóhiszeműen állt a Netflixhez, de ennek mostantól vége. Azt továbbra is megengedik, hogy a vállalat filmeket vetítsen a fesztiválon, és úgy általánosan, részt vegyen a neves események, de az Arany Pálmáért nem indulhatnak, csak akkor, ha a filmjeik rendesen megjelennek a francia mozikban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!