A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hasznos funkciót szüntetett meg a Facebook

facebook
A Facebook logo is seen on a large screen in this photo illustration on 29 June, 2017, in Bydgoszcz,Poland . (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jobb reklámozás mellett talán népszerűbbé vált volna.
Vágólapra másolva!

A Facebook hírfolyama már évek óta keveseknél reflektál arra, hogy egy közösségi hálózatról van szó, amelynek a böngészése során a felhasználók elsősorban az ismerőseik tartalmait szeretnék látni. Helyette a hírfolyam meglepően kis százalékát teszik ki az ismerősök frissítései; a fizetett hirdetések, a kedvelt oldalak és csoportok tartalmai már régen átvették felette az uralmat.

Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A hírfolyam összeállításának jelentős változása már az évtized elején megkezdődött, ám a Facebook kitalált egy megoldást a problémára: a felhasználók ismerősöket tartalmazó listákat hozhattak létre, ezeket betöltve pedig csak a listán lévő ismerősök frissítéseit látták.

Sajnos a Facebook egyáltalán nem reklámozta ezt a funkciót, így vélhetően a felhasználók jókora része vagy nem is tudott a lehetőségről, vagy éppen nem értette meg a funkcióját; 2011-ben a cég elárulta, hogy a felhasználók 95 százaléka még egyetlen listát sem készített. A probléma megoldása érdekében a közösségi hálózat elkezdett automatikusan listákat generálni a felhasználóknak – például a másokkal való interakcióik, a lakóhelyük, az iskoláik – alapján, ám ez is hatástalan maradt.

Mindezek után a múlt hét közepén a Facebook csendben teljesen eltávolította a lista és okoslista funkciókat a közösségi hálózatról. A cég szerint a jövőben inkább a hírfolyamot próbálja majd úgy módosítani, hogy több az ismerőseiktől származó tartalmat lássanak a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!